1
1
ECDL Srbija
1
GCL - Global Commerce Licence
1
ECDL Srbija - Tableti za poslodavce
1
ECDL akreditovani seminari za nastavnike - ZUOV
1
1
1
1
1

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

1
1
Prijava na mail listu Želim da primam obaveštenja JISA
1

KORAK KA IT KARIJERI
OBUKA WEB DEVELOPMENT U NOVOM SADU

Projekat Korak ka IT karijeri se realizuje u okviru programa Ujedinjenih nacija za razvoj, odnosno projekta Srbija na dohvat ruke – Digitalna transformacija za razvoj.
Projektom je planirano da se organizuje obuka  - Web development za 40 polaznika iz Novog Sada.
Organizator obuka je JISA – Jedinstveni informatički savez Srbije u saradnji sa uspešnim IKT kompanijama (SMART i No Solutions iz Novog Sada) koje će obezbediti praksu u trajanju od 3 nedelje za sve polaznike.
Obuka se realizuje u saradnji sa partnerom SMART School Novi Sad. 
Trajanje obuke: 250 školskih časova + 10 časova mentorskog savetovanja i karijernog vođenja + 120 sati stručne prakse u IT kompanijama
Cilj obuke: Osposobljavanje kandidata da samostalno kreiraju, prilagođavaju, programiraju vizuelni identitet sajta, pripreme i slože na odgovarajući način slike i tekstove, izvrše prilagođavanje potrebama korisnika i tržišta, kao i da kreiraju sajtvoje kojiće postići željene efekte kod krajnjih korisnika (posetilaca sajta). Znanja i veštine stečene na ovoj obuci će kandidatima omogućiti da postanu deo tima u IT kompanijama za napoziciji Web developera ili samostalan rad.
Stručna praksa: Tokom prakse kandidati će raditi na projektima koji obuhvataju rad sa tehnologijama koje savladali tokom obuke. Kroz rad sa predavači i mentorima u IT kompanijama kandidati nastavljaju usavršavanje stečenih znanja i veština kroz njihovu primenu znanja u realnom okruženju.
Mentorsko savetovanje i karijerno vođenje: Kandidati stiču znanja potrebna za pronalaženje posla, ali i znanja neophodana za uspešno obavljanje posla u IT kompanijama. Zajedno sa predavačima kandidati pripremaju svoju biografiju, motivaciono pismo, rade praktične vežbe u oblasti tzv „mekih veština“ i simulaciju razgovora za posao.
Obuka je zasnovana na praktičnom radu i razvoju dodatnih veština neophodnih za uspešan rad u IT kompanijama. Pored obuke, omogućeno je korišćenje platforme za onlajn učenje te je preporuka (ali ne i obaveza) da polaznici poseduju sopstvene računare kako bi dodatno mogli da rade kod kuće.
Kandidatima koji ne poseduju računare, kao i za timski rad u grupama ili projetnim timovima omogućena je 2 sata dnevno upotreba učionice u dogovorenim terminima.

Predavači: U vođenje obuke angažovano je 7 predavača sa višegodišnjim iskustvom ne samo u realizaciji obuka već i u radu u IT kompanijama i projektima. 
Testiranje: Selekcija kandidata će se vršiti na osnovu rezultata ostvarenih na testu iz oblasti:

  1. korišćenja informacionih tehnologija (korišćenje računara i interneta, obrada teksta, logička pitanja i opšta pitanja o IT). Testiranje se vrši na aplikaciji za onlajn testiranje, priprema onlajn testa je toku, tip pitanja na testu možete pogledati ovde.
  2. znanje engleskog jezika – test se takođe vrši putem apliakcije za onlajn testiranje a primere možete pogledati ovde.
Za sve potrebne informacije možete nas kontaktirati putem e-maila itobuke@jisa.rs ili putem telefona 011 2620374.

Časopis InfoReview je prva domaća periodična publikacija za prenos i prezentaciju naučnih informacija i nauke o računarima, naučno-stručnih rešenja u oblasti informatike, računarstva i telekomunikacija
...